Kış geldi..Influenza A başladı😷🤧🤒

Yoğun bir haftayı bırakıp yenisine başlamadan önce geçen hafta nasıl geçti? Bol trafikli ve ateşli geçti.. İstanbul’un keşmekeş trafiğinden bahsetmeye gerek yok. Hele ki şu heryerde adil olmayan kuka yerleşiminden hiç bahsetmiyorum bile.

Gelelim hastalıklara.. Geçen hafta bol ateşli ama öksürük yada burun akıntısı olmayan çocukların hastaneye gelmesi ile geçti. Odak olan hastalardan tahlil almak gibi bir adetim yok. Ama bu sefer oyle olmadı. Bol bol burun sürüntüsü almak ile geçirdim haftayı.. Ve çoğu influenza A pozitif geldi. Peki bu durumda ne yapmak gerek?? Hepsine ilaç mı başlamalı yada hepsini yatırmak gerekli mi? Bu konuda herkesin yaklaşımı tabii ki farklı.. Ben ne yapıyorum..

✔️Çocuk küçük ise, düşmeyen yüksek ateşi var ise, iştahı yok ve sıvı takviyesi alması gerekecek kadar halsiz ve genel durumu düşkün ise yatış yapıyorum.

✔️Büyük çocuk ise, genel durumu iyi ise ateş düşürücülerini nasıl kullanacağını anlatarak 2-3 gün sonra mutlaka kontrole gelmek üzere eve gönderiyorum.

✔️Vitamin mutlaka bu dönemde yaşı ve ayı uygun ise başlıyorum.

✔️Her hastaya antiviral ilaç vermiyorum

✔️Bol temiz havanın önemini, oda sıcaklığının max. 22-23 derece olması gerektiğini ve tabii ki SOĞUKTAN KİMSENİN HASTA OLMAYACAĞINI her fırsatta vurguluyorum.

Evet geçen hafta böyle geçti.. Bakalım bu hafta neler yaşatacakk😉😉🎄🍁🍂

“Kış geldi..Influenza A başladı😷🤧🤒” için 9 yorum

      1. Beğenmez miyim hic😍😍 ne kadar cok yerde başak olursa bana o kadar iyi😄😄😄

        Liked by 2 people

  1. Emeğinize, gönlünüze, ellerinize sağlık hocam. Yaklaşık 1 aydır takip ediyoruz sizi. Siz çok iyi bir anne, cok iyi bir doktor ve çok iyi bir insansiniz. Iyi ki varsiniz. Hep gülümseyin, hep mutlu olun insallah. Sevgiyle kalın 😊

    Liked by 1 kişi

  2. Başak hanim size ve paylasimlariniza hayranım 😊bir rastlantı sonucu takip etmeye başladım sizi ve sonsuz teşekkürler paylaşımlar icin

    Liked by 1 kişi

  3. Başak hanım sizi ilk gördüğümde işte bizim doktorumuz demiştim enerjiniz bize yaklaşımınız bizi anlamanız takipte olmanız sayamayacağım bir sürü güzel yanınız iyi ki varsınız ve yine o kadar güzel bir iş yapmışsınız ki teşekkür ediyorum size siz sosyal medyayı hiç bırakmayın olur mu sizi çokk ama çokkk seviyoruz 😘😘

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın